L Lawliet - Death Note

Thursday, December 1, 2011

1.12.2011 KUCING MATI

ASSALAMUALAIKUM!

Hari ni aku nak citee sikett...Topiknye adalah SIFAT KEMANUSIAAN MANUSIA....
Wujud lg kah sifat2 ni??
Manusia saling memerangi,berbunuhan,berkelahi dan membenci..

Adakah anda semua sedar yg NILAI2 KEMANUSIAAN kita hari ni semakin LUNTUR??



Kita manusia,walaupun terhadap haiwan kita patut ada rase sayang n menghormati kehidupan mereka..
HAIWAN PON ADE PERASAAN!!

ASTAGHFIRULLAHALAZIM

Bukan ape..
Hari ni

aku on the way balik dari kolej..

Dalam perjalanan aku dlm Bas 2,
aku tibe2 ternampak kucing nak melintas...

Time 2 lampu merah...

Aku nampak betol org yg bawak kereta 2 mmg tau kucing nak melintas..

Tibe2 lambu bertukar hijau..



Pemandu bodoh ni pegi tekan minyak terus pecut langgar kucing ni..



YA ALLAH

Menggelupur kucing 2..

Aku xleh nak wat ape sbb aku ade dlm bas that time..

Pas2 kereta2 lain yg kat belakang pon teros melanggar kucing 2 
sampai laa die MATI!

MAAATI!
Ape pd fikiran korang if Kucing Mati?

Perkara kecik??

No way jose!

If it's about DEATH!

IT MEANS SERIOUS!!



Sampai skrg aku rase bersalah sbb x mampu buat pape utk selamatkan kucing 2...Hmmmm..

Ya Allah Ampunkan laa dosa Sang Pelanggar tadi Ya Allah..Hmmm

Drpd story aku hari ni aku harap korang menyedari hakikat ni..
Hakikat bahawa kita mula kehilangan sifat kemanusiaan kitaa..

Dgn ni aku sedia kan 1 Video about kucing gak..
Yang tau erti kasih syang..
Sgt menyentuh hati..


Kucing ni cuba menyelamatkan kawannye yg dilanggar kereta..


K

ASSALAMUALAIKUM...T__T


3 comments:

zue said...

dah ajal dia . nak buat cm ner :D

Panggil Aku Han said...

kesiannya..tak pe la haiwan mati pn komfem dh ke syurga..^_^

Syaf(Along) said...

tp cam kejam gak laa manusia zmn skrg ni...=(